Chorvatské medové koláčky s pepřem
Ingredience
Hřebíček mletý |
1 špetka |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Med včelí |
120 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Ořechy vlašské |
60 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
100 g |
Šafrán |
1 špetka |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mouku smícháme se všemi ostatními přísadami kromě bílků a několika celých ořechů. Zbylé ořechy umeleme. Vypracujeme tužší těsto.
- Těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a tvořítkem vykrajujeme menší kolečka nebo jiné tvary. Urovnáme je na plech vysypaný trochou polohrubé mouky a povrch koláčků potřeme rozšlehaným bílkem. Ozdobíme kouskem ořechu.
- Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.