Chorvatské medové koláčky s pepřem

Ingredience


Hřebíček mletý 1 špetka
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Med včelí 120 g
Mouka polohrubá 250 g
Ořechy vlašské 60 g
Pepř bílý 1 špetka
Sádlo škvařené 100 g
Šafrán 1 špetka
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme se všemi ostatními přísadami kromě bílků a několika celých ořechů. Zbylé ořechy umeleme. Vypracujeme tužší těsto.
  2. Těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a tvořítkem vykrajujeme menší kolečka nebo jiné tvary. Urovnáme je na plech vysypaný trochou polohrubé mouky a povrch koláčků potřeme rozšlehaným bílkem. Ozdobíme kouskem ořechu.
  3. Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.