Lívance z celozrnné mouky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Droždí |
20 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná celozrnná |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Obě mouky smícháme, vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí se špetkou cukru. Přilijeme trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
- Potom přilijeme zbylé vlažné mléko, těsto osolíme a necháme vykynout.
- Z vykynutého těsta nasucho pečeme placky silné asi 1 cm. Upečené lívance potřeme rozehřátým máslem a posypeme oloupanou, nasekanou cibulí a nasekanou petrželkou.