Lívance z celozrnné mouky

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Droždí 20 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná celozrnná 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Obě mouky smícháme, vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí se špetkou cukru. Přilijeme trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
  2. Potom přilijeme zbylé vlažné mléko, těsto osolíme a necháme vykynout.
  3. Z vykynutého těsta nasucho pečeme placky silné asi 1 cm. Upečené lívance potřeme rozehřátým máslem a posypeme oloupanou, nasekanou cibulí a nasekanou petrželkou.