Sekaná ze zelí s rýžovými nudlemi

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 2 ks
Česnek 2 stroužek
Nudle rýžové 400 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 200 ml
Strouhanka 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Zelí hlávkové bílé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelí uvaříme, nakrájíme a umeleme spolu s vařenými, oloupanými bramborami a česnekem. Přidáme vejce, na kostičky nakrájenou šunku, strouhanku, sůl a pepř a vše dobře promícháme.
  2. Ze směsi vytvarujeme šišku, vložíme do pekáče, podlijeme trochou piva a dáme do trouby péct.
  3. Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu a přidáme k sekané. Znovu vše zalijeme pivem a zprudka dopečeme. Pivo má být zcela vydušené.