Sekaná ze zelí s rýžovými nudlemi
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Nudle rýžové |
400 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml |
Strouhanka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelí uvaříme, nakrájíme a umeleme spolu s vařenými, oloupanými bramborami a česnekem. Přidáme vejce, na kostičky nakrájenou šunku, strouhanku, sůl a pepř a vše dobře promícháme.
- Ze směsi vytvarujeme šišku, vložíme do pekáče, podlijeme trochou piva a dáme do trouby péct.
- Rýžové nudle připravíme podle návodu na obalu a přidáme k sekané. Znovu vše zalijeme pivem a zprudka dopečeme. Pivo má být zcela vydušené.