Závitky z telecího masa s nádivkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Petržel - nať |
1 hrst |
Protlak rajčatový |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí maso přední |
400 g |
Veka |
150 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plátky telecího masa naklepeme, osolíme a poklademe náplní. Příprava naplně: Plátky veky pokropíme mlékem, a když se vsákne, přebytečné mléko vymačkáme. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmělněnou veku, nasekanou petrželku a osmahneme.
- Závitky stočíme, převážeme nití a opečeme ze všech stran na másle. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka.