Závitky z telecího masa s nádivkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 200 ml
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 2 dl
Petržel - nať 1 hrst
Protlak rajčatový 40 g
Sůl 1 špetka
Telecí maso přední 400 g
Veka 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plátky telecího masa naklepeme, osolíme a poklademe náplní. Příprava naplně: Plátky veky pokropíme mlékem, a když se vsákne, přebytečné mléko vymačkáme. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmělněnou veku, nasekanou petrželku a osmahneme.
  2. Závitky stočíme, převážeme nití a opečeme ze všech stran na másle. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak a dusíme do měkka.