Závin se špenátem a vejci
Ingredience
Anglická slanina |
200 g |
Listové těsto |
500 g |
Pepř 4 barev |
1 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Listové těsto rozválíme na obdélník.
- Anglickou slaninu nadrobno nakrájíme, osmahneme dozlatova a přidáme omyté špenátové listky. Mírně podusíme a necháme vychladnout.
- Na jednu stranu listového plátu položíme natvrdo uvařená, oloupaná vejce, mezi ně rozprostřeme podušenou směs a posypeme nastrouhaným sýrem a solí. Těsto svineme do závinu, povrch potřeme žloutkem a posypeme nadrceným pepřem 4 barev.
- Závin pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.