Sépie plněné krůtím masem a olivami
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Krůtí prsa |
300 g |
Lilek |
0.5 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
200 g |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sépie |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi na 3 lžících olivového oleje zvolna orestujeme omyté, na kostičky nakrájené krůtí maso.
- Sépie omyjeme, očistíme a naplníme na plátky nakrájenými olivami a orestovaným krůtím masem.
- V hrnci rozehřejeme zbylý olivový olej a osmahneme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme veškerou zeleninu, kterou jsme očistili a nadrobno nakrájeli. Navrch položíme naplněné sépie, posypeme nasekanými bylinkami a podlijeme vývarem.
- Pokrm dusíme pod pokličkou asi 45 minut.