Sépie plněné krůtím masem a olivami

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Cuketa 1 ks
Krůtí prsa 300 g
Lilek 0.5 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 200 g
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Rajčata 4 ks
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sépie 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi na 3 lžících olivového oleje zvolna orestujeme omyté, na kostičky nakrájené krůtí maso.
  2. Sépie omyjeme, očistíme a naplníme na plátky nakrájenými olivami a orestovaným krůtím masem.
  3. V hrnci rozehřejeme zbylý olivový olej a osmahneme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme veškerou zeleninu, kterou jsme očistili a nadrobno nakrájeli. Navrch položíme naplněné sépie, posypeme nasekanými bylinkami a podlijeme vývarem.
  4. Pokrm dusíme pod pokličkou asi 45 minut.