Polévka s mušlemi a těstovinami
Ingredience
Mušle slávky |
450 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Těstoviny Orecchiette |
250 g |
Voda pitná |
2 l |
Vývar rybí |
200 ml |
Zázvor celý |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny orecchiette uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
- Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený zázvor, omyté slávky a vše zalijeme vývarem a vodou. Vaříme asi 20 minut.
- Nakonec do polévky přidáme uvařené těstoviny a můžeme odstranit plátky zázvoru.
- Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.