Polévka s mušlemi a těstovinami

Ingredience


Mušle slávky 450 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Těstoviny Orecchiette 250 g
Voda pitná 2 l
Vývar rybí 200 ml
Zázvor celý 0.25 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny orecchiette uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.
  2. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený zázvor, omyté slávky a vše zalijeme vývarem a vodou. Vaříme asi 20 minut.
  3. Nakonec do polévky přidáme uvařené těstoviny a můžeme odstranit plátky zázvoru.
  4. Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.