Bramborový hrnec s uzeným masem a špenátem
Ingredience
Brambory |
500 g |
Česnek |
5 stroužek |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzené maso vařené |
250 g |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájené uzené maso a oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Přidáme oloupané, rozpůlené brambory, osolíme, opepříme, přilijeme vodu a dusíme do změknutí brambor.
- Nakonec vmícháme omyté špenátové listy a pokrm dusíme ještě 5 minut.