Fazolová směs s uzeným masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazole bílé 150 g
Fazole červené 150 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 ks
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 ks
Uzené maso vařené 300 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole den předem namočíme do studené vody.
  2. V kastrole na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, vmícháme fazole, osolíme a dusíme asi 40 minut.
  3. Nakonec přidáme omytý špenát a nasekané bylinky, odstavíme z plotny a před podáváním necháme pokrm asi 5 minut odležet.