Fazolová směs s uzeným masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
150 g |
Fazole červené |
150 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Uzené maso vařené |
300 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fazole den předem namočíme do studené vody.
- V kastrole na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené uzené maso, vmícháme fazole, osolíme a dusíme asi 40 minut.
- Nakonec přidáme omytý špenát a nasekané bylinky, odstavíme z plotny a před podáváním necháme pokrm asi 5 minut odležet.