Zeleninová směs s klobásou a bramborami
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Brambory rané |
300 g |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Kapusta růžičková |
200 g |
Klobása vepřová |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté rané brambory i se slupkou nakrájíme na plátky.
- Do vývaru v hrnci přidáme bobkový list a očištěnou, omytou růžičkovou kapustu. Vaříme asi 10 minut a přidáme plátky brambor, očištěné, rozpůlené fazolové lusky a vaříme dalších 10 minut.
- Na pánvi na oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a na plátky nakrájenou klobásu (nebo uzenku). Ke směsi přidáme uvařenou zeleninu a vše promícháme.
- Nakonec pokrm podle chuti osolíme.