Zeleninová směs s klobásou a bramborami

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Brambory rané 300 g
Fazolové lusky zelené 100 g
Hovězí vývar základní 200 ml
Kapusta růžičková 200 g
Klobása vepřová 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté rané brambory i se slupkou nakrájíme na plátky.
  2. Do vývaru v hrnci přidáme bobkový list a očištěnou, omytou růžičkovou kapustu. Vaříme asi 10 minut a přidáme plátky brambor, očištěné, rozpůlené fazolové lusky a vaříme dalších 10 minut.
  3. Na pánvi na oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a na plátky nakrájenou klobásu (nebo uzenku). Ke směsi přidáme uvařenou zeleninu a vše promícháme.
  4. Nakonec pokrm podle chuti osolíme.