Penne ala Puttanesca
Ingredience
Ančovička - filety |
3 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Feferony |
4 ks |
Kapary |
50 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
180 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
350 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
350 g |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a část vody necháme stranou.
- Na pánvi na olivovém oleji orestujeme oloupaný, nasekaný česnek a nasekané ančovičky. Přidáme černé olivy, kapary a očištěné, nakrájené feferonky. Vše ještě chvíli restujeme.
- Potom přilijeme víno a přidáme omytá, rozpůlená cherry rajčata. Podusíme asi 5 minut.
- Nakonec vmícháme uvařené těstoviny s trochou vody, ve které se vařily, vsypeme nasekanou petrželku a podusíme do odpaření tekutiny.