Penne ala Puttanesca

Ingredience


Ančovička - filety 3 ks
Česnek 3 stroužek
Feferony 4 ks
Kapary 50 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 180 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata Cherry 350 g
Sůl 2 kávová lžička
Těstoviny Penne 350 g
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a část vody necháme stranou.
  2. Na pánvi na olivovém oleji orestujeme oloupaný, nasekaný česnek a nasekané ančovičky. Přidáme černé olivy, kapary a očištěné, nakrájené feferonky. Vše ještě chvíli restujeme.
  3. Potom přilijeme víno a přidáme omytá, rozpůlená cherry rajčata. Podusíme asi 5 minut.
  4. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny s trochou vody, ve které se vařily, vsypeme nasekanou petrželku a podusíme do odpaření tekutiny.