Kuřecí rizoto s chřestem a olivami
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chřest zelený |
150 g |
Kuřecí prsa |
200 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
1 hrst |
Rýže loupaná |
330 g |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velké pánvi zpěníme máslo a olej, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso a oloupanou, na plátky nakrájenou šalotku a vše orestujeme. Za stálého míchání vsypeme propláchnutou rýži a zalijeme vývarem a vínem. Za stálého míchání vaříme 5 minut.
- Potom přidáme oloupaný, nasekaný česnek, černé olivy, očištěné vrchní části chřestu a vše vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.
- Nakonec do rizota vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti přisolíme.