Kuřecí rizoto s chřestem a olivami

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chřest zelený 150 g
Kuřecí prsa 200 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy černé 1 hrst
Rýže loupaná 330 g
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Víno bílé 200 ml
Vývar zeleninový 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké pánvi zpěníme máslo a olej, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso a oloupanou, na plátky nakrájenou šalotku a vše orestujeme. Za stálého míchání vsypeme propláchnutou rýži a zalijeme vývarem a vínem. Za stálého míchání vaříme 5 minut.
  2. Potom přidáme oloupaný, nasekaný česnek, černé olivy, očištěné vrchní části chřestu a vše vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.
  3. Nakonec do rizota vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti přisolíme.