Srnčí kýta na zelenině s bylinkami
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Mrkev kořen |
3 ks |
Nové koření celé |
5 ks |
Olej rostlinný |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
2 ks |
Srnčí kýta |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
4 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěnou a omytou srnčí kýtu na několika místech nařízneme a do zářezů vložíme čerstvé bylinky.
- Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme všechnu očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a podlijeme olejem. Okořeníme bobkovým listem a novým kořením, přilijeme 250 ml vody a zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 2,5 hodiny.
- Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.