Srnčí kýta na zelenině s bylinkami

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Mrkev kořen 3 ks
Nové koření celé 5 ks
Olej rostlinný 250 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 2 ks
Srnčí kýta 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 4 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou srnčí kýtu na několika místech nařízneme a do zářezů vložíme čerstvé bylinky.
  2. Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme všechnu očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a podlijeme olejem. Okořeníme bobkovým listem a novým kořením, přilijeme 250 ml vody a zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 2,5 hodiny.
  3. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.