Husí játra s pomeranči
Ingredience
Husí sádlo |
40 g |
Játra husí |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pomeranče |
2 ks |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Husí játra omyjeme, očistíme a osušíme. Lehce je poprášíme pepřem a obalíme v hladké mouce.
- Játra opékáme na rozehřátém sádle asi 3 minuty po každé straně, vyjmeme je, osolíme a v nádobě pod pokličkou necháme na teplém místě.
- Výpek zředíme vývarem, přecedíme do hrnce a přilijeme pomerančovou šťávu - nevaříme. Do šťávy vložíme oloupaný, nadrobno nakrájený pomeranč a trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry. Omáčku ještě jednou ohřejeme.
- Játra upravíme na nahřátou mísu a obložíme dílky pomeranče.Přelijeme trochou šťávy a podáváme.
- Vhodnou přílohou je bramborová kaše.