Husí játra s pomeranči

Ingredience


Husí sádlo 40 g
Játra husí 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pomeranče 2 ks
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Husí játra omyjeme, očistíme a osušíme. Lehce je poprášíme pepřem a obalíme v hladké mouce.
  2. Játra opékáme na rozehřátém sádle asi 3 minuty po každé straně, vyjmeme je, osolíme a v nádobě pod pokličkou necháme na teplém místě.
  3. Výpek zředíme vývarem, přecedíme do hrnce a přilijeme pomerančovou šťávu - nevaříme. Do šťávy vložíme oloupaný, nadrobno nakrájený pomeranč a trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry. Omáčku ještě jednou ohřejeme.
  4. Játra upravíme na nahřátou mísu a obložíme dílky pomeranče.Přelijeme trochou šťávy a podáváme.
  5. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.