Polévka Bonne Femme
Ingredience
Brambory |
200 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
150 g |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1 l |
Zelenina kořenová |
150 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, nakrájíme podélně na plátky. Pórek očistíme, omyjeme a bílou část nakrájíme na jemno.
- V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme pórek, potom brambory a nakonec vložíme očištěnou, nakrájenou a předem povařenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
- Nakonec do hotové polévky vmícháme smetanu.
- Podáváme s nudličkami žemle osmaženými na zbylém másle.