Polévka Bonne Femme

Ingredience


Brambory 200 g
Máslo čerstvé 80 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 150 g
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar zeleninový 1 l
Zelenina kořenová 150 g
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, nakrájíme podélně na plátky. Pórek očistíme, omyjeme a bílou část nakrájíme na jemno.
  2. V hrnci rozpustíme 50 g másla, přidáme pórek, potom brambory a nakonec vložíme očištěnou, nakrájenou a předem povařenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
  3. Nakonec do hotové polévky vmícháme smetanu.
  4. Podáváme s nudličkami žemle osmaženými na zbylém másle.