Řízky balené v pivním těstíčku
Ingredience
Hořčice |
3 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
100 ml |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml |
Solamyl |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřová kýta |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájené maso osolíme a opepříme.
- V míse rozmícháme hořčici se sójovou omáčkou. Maso vložíme do nálevu a zasypeme solamylem. Dáme odležet.
- Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, mouky, piva a špetky kypřícího prášku do pečiva.
- Odleželé maso obalíme v těstíčku a pak po obou stranách osmahneme dozlatova.