Calzone s prosciuttem a mozzarellou

Calzone s prosciuttem a mozzarellou - obrázek

Ingredience


Artyčoky sterilované 20 g
Mouka kukuřičná 30 g
Mozzarella 170 g
Olej olivový 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Prosciutto sušené 20 g
Sůl 1 špetka
Těsto na pizzu 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Základní těsto na pizzu rozdělíme na dva díly. Každý z dílů rozválíme na kolo o průměru 30 cm a přendáme na olivovým olejem potřený a kukuřičnou moukou posypaný plech.
  2. Na polovinu kola dáme nakrájenou mozzarellu a prosciutto, navrch přiložíme srdíčko z artyčoku, osolíme a opepříme. Poté přehneme druhou, prázdnou polovinu těsta přes náplň. Okraje pevně stiskneme a zahneme nahoru. Hotovu kapsu potřeme olivovým olejem a necháme při 230 °C péct cca 20 minut.