Calzone s prosciuttem a mozzarellou
Ingredience
Artyčoky sterilované |
20 g |
Mouka kukuřičná |
30 g |
Mozzarella |
170 g |
Olej olivový |
30 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Prosciutto sušené |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Těsto na pizzu |
700 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Základní těsto na pizzu rozdělíme na dva díly. Každý z dílů rozválíme na kolo o průměru 30 cm a přendáme na olivovým olejem potřený a kukuřičnou moukou posypaný plech.
- Na polovinu kola dáme nakrájenou mozzarellu a prosciutto, navrch přiložíme srdíčko z artyčoku, osolíme a opepříme. Poté přehneme druhou, prázdnou polovinu těsta přes náplň. Okraje pevně stiskneme a zahneme nahoru. Hotovu kapsu potřeme olivovým olejem a necháme při 230 °C péct cca 20 minut.