Pizza quattro stagioni

Pizza quattro stagioni - obrázek

Ingredience


Artyčoky sterilované 30 g
Bazalka 10 g
Česnek 2 stroužek
Mouka kukuřičná 30 g
Mozzarella 60 g
Olej olivový 12 ml
Oregano sušené 1 špetka
Passata (drcená rajčata) 12 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Prosciutto sušené 30 g
Rajčata 180 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 15 g
Těsto na pizzu 700 g
Žampiony čerstvé 35 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto na pizzu rozdělíme na dvě části a každou z nich rozválíme na plát o průměru 30 cm. Přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.
  2. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 stroužků česneku, soli, pepře, bazalky, olivového oleje a passaty.
  3. Dvě protilehlé čtvrtiny posypeme nakrájenou mozzarellou. Na jednu pak přidáme nadrobno nakrájený prosciutto, na druhou pokrájené rajče, které osolíme a posypeme sekanou bazalkou. Další část pokryjeme nakrájenými žampióny a oreganem. Poslední čtvrtinu ochutíme artyčoky a též oreganem.
  4. Připravenou pizzu pečeme v troubě při 230 °C. Doba pečení je cca 14 minut.