Pizza quattro stagioni
Ingredience
Artyčoky sterilované |
30 g |
Bazalka |
10 g |
Česnek |
2 stroužek |
Mouka kukuřičná |
30 g |
Mozzarella |
60 g |
Olej olivový |
12 ml |
Oregano sušené |
1 špetka |
Passata (drcená rajčata) |
12 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Prosciutto sušené |
30 g |
Rajčata |
180 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
15 g |
Těsto na pizzu |
700 g |
Žampiony čerstvé |
35 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Těsto na pizzu rozdělíme na dvě části a každou z nich rozválíme na plát o průměru 30 cm. Přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.
- Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 stroužků česneku, soli, pepře, bazalky, olivového oleje a passaty.
- Dvě protilehlé čtvrtiny posypeme nakrájenou mozzarellou. Na jednu pak přidáme nadrobno nakrájený prosciutto, na druhou pokrájené rajče, které osolíme a posypeme sekanou bazalkou. Další část pokryjeme nakrájenými žampióny a oreganem. Poslední čtvrtinu ochutíme artyčoky a též oreganem.
- Připravenou pizzu pečeme v troubě při 230 °C. Doba pečení je cca 14 minut.