Bramborové koblihy z překládaného těsta
Ingredience
Brambory vařené |
200 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mouka polohrubá |
200 g |
Olej rostlinný |
200 ml |
Povidla švestková |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme uvařené, nastrouhané brambory, špetku soli a vypracujeme tužší těsto.
- Těsto rozválíme na pruh a třikrát přeložíme, jako při přípravě listového těsta. Potom vyválíme plát a z něj vykrajujeme kolečka. Vždy na jedno kolečko položíme lžičku povidel, zakryjeme druhým kolečkem a okraje přitiskneme.
- Koblihy smažíme v rozpáleném oleji po obou stranách a ještě horké pocukrujeme.