Smažené bramborové roládky

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 800 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hrubá 80 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 150 ml
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout.
  2. Máslo utřeme se solí a 2 vejci, přidáme nastrouhaný sýr, špetku muškátu, brambory a hrubou mouku. Vypracujeme hustší těsto.
  3. Z těsta vyválíme obdélník a po širší straně stočíme do rolády. Z rolády nakrájíme asi 1cm silné řezy, které namáčíme ve zbylých rozšlehaných vejcích a obalujeme ve strouhance.
  4. Roládky smažíme v pánvi na oleji a podáváme s různě upravenou zeleninou.