Smažené bramborové roládky
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
800 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hrubá |
80 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
150 ml |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Uvařené brambory oloupeme, prolisujeme a necháme vychladnout.
- Máslo utřeme se solí a 2 vejci, přidáme nastrouhaný sýr, špetku muškátu, brambory a hrubou mouku. Vypracujeme hustší těsto.
- Z těsta vyválíme obdélník a po širší straně stočíme do rolády. Z rolády nakrájíme asi 1cm silné řezy, které namáčíme ve zbylých rozšlehaných vejcích a obalujeme ve strouhance.
- Roládky smažíme v pánvi na oleji a podáváme s různě upravenou zeleninou.