Litevská bramborová polévka

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Brambory 400 g
Celer řapíkatý 50 g
Mléko polotučné 250 ml
Párky jemné 1 ks
Šťovík 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané, na kousky nakrájené brambory uvaříme doměkka, přilijeme horké mléko a brambory rozšťoucháme na kaši.
  2. Do kaše přidáme omytý, nasekaný celer, šťovík, na kostičky nakrájenou slaninu, žloutek a na nudličky nakrájený párek.
  3. Nakonec do polévky přidáme zakysanou smetanu, ale nerozmícháme ji, aby zůstala na povrchu.