Litevská bramborová polévka
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Brambory |
400 g |
Celer řapíkatý |
50 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Párky jemné |
1 ks |
Šťovík |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané, na kousky nakrájené brambory uvaříme doměkka, přilijeme horké mléko a brambory rozšťoucháme na kaši.
- Do kaše přidáme omytý, nasekaný celer, šťovík, na kostičky nakrájenou slaninu, žloutek a na nudličky nakrájený párek.
- Nakonec do polévky přidáme zakysanou smetanu, ale nerozmícháme ji, aby zůstala na povrchu.