Polévka Čedar

Ingredience


Brambory 500 g
Cibule 50 g
Hovězí vývar základní 1.5 l
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na másle podusíme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Za stálého míchání přisypeme mouku, osmahneme ji a jíšku zředíme vývarem. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka.
  2. Nakonec do hotové polévky přilijeme mléko, podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr a zalijeme horkou polévkou. Ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.