Polévka Čedar
Ingredience
Brambory |
500 g |
Cibule |
50 g |
Hovězí vývar základní |
1.5 l |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
80 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na másle podusíme oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Za stálého míchání přisypeme mouku, osmahneme ji a jíšku zředíme vývarem. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka.
- Nakonec do hotové polévky přilijeme mléko, podle chuti osolíme a opepříme.
- Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr a zalijeme horkou polévkou. Ozdobíme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.