Pizza melanzana

Pizza melanzana - obrázek

Ingredience


Bazalka 6 g
Chilli koření mleté 1 špetka
Kapary 20 g
Lilek 220 g
Mozzarella 170 g
Olej olivový 70 ml
Olivy černé 20 g
Passata (drcená rajčata) 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 120 g
Sůl 1 špetka
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 50 g
Těsto na pizzu 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky pokrájíme na kolečka, přendáme do mísy a dobře prosolíme. Necháme hodinu odstát, aby zelenina pustila přebytečnou vodu, kterou poté slijeme. Sůl otřeme papírovými ubrousky.
  2. Připravené lilky zprudka osmažíme na oleji až do zhnědnutí.
  3. Těsto na pizzu rozválíme do kulatého plátu, potřeme je rajčatovou omáčkou, vyrobenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 lžiček olivového oleje, soli a pepře, passaty, chilli a nasekané bazalky.
  4. Na takto připravenou pizzu přendáme opečené lilky, posypeme krájenou mozarellou, olivami, kapary a nastrouhaným sýrem. Na závěr vše zakápneme olejem.
  5. Pizzu pečeme při 230 °C cca 14 minut.