Pizza melanzana
Ingredience
Bazalka |
6 g |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Kapary |
20 g |
Lilek |
220 g |
Mozzarella |
170 g |
Olej olivový |
70 ml |
Olivy černé |
20 g |
Passata (drcená rajčata) |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
120 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
50 g |
Těsto na pizzu |
350 g |
-
Doba přípravy: 80 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Lilky pokrájíme na kolečka, přendáme do mísy a dobře prosolíme. Necháme hodinu odstát, aby zelenina pustila přebytečnou vodu, kterou poté slijeme. Sůl otřeme papírovými ubrousky.
- Připravené lilky zprudka osmažíme na oleji až do zhnědnutí.
- Těsto na pizzu rozválíme do kulatého plátu, potřeme je rajčatovou omáčkou, vyrobenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 lžiček olivového oleje, soli a pepře, passaty, chilli a nasekané bazalky.
- Na takto připravenou pizzu přendáme opečené lilky, posypeme krájenou mozarellou, olivami, kapary a nastrouhaným sýrem. Na závěr vše zakápneme olejem.
- Pizzu pečeme při 230 °C cca 14 minut.