Hříbkové rizoto s parmezánem

Hříbkové rizoto s parmezánem - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Houby sušené 20 g
Máslo čerstvé 12 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 24 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 8 g
Rýže loupaná 380 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Voda pitná 500 ml
Vývar drůbeží 1000 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby spaříme v 500 ml vroucí vody, houby přecedíme, slitou vodu přelijeme do hrnce a necháme vařit na mírném plameni.
  2. Pokrájenou cibuli a česnek necháme osmahnout na rozpáleném oleji s máslem. Přisypeme rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme pokrájené žampiony a muškátový oříšek, necháme mírně osmahnout, poté vmícháme hříbky a svařený vývar z hub. Za občasného míchání vaříme do vypaření vývaru.
  3. K vařící se rýži začneme postupně přilévat po naběračkách kuřecí vývar, vždy necháme úplně vyvařit a teprve potom přidáme další naběračku. Opakujeme do úplného spotřebování vývaru.
  4. Do uvařeného rizota vmícháme posekanou petrželku a strouhaný parmezán, osolíme a opepříme dle potřeby.