Špagety vongole
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 špetka |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
24 ml |
Petržel - nať |
6 g |
Rajčata |
800 g |
Škeble čerstvé |
1000 g |
Špagety, Makarony |
400 g |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpáleném oleji osmahneme chilli a česnek, přidáme nasekanou petrželku, víno a rajčata. Necháme povařit 10 minut do vyvaření vína.
- Škeble dobře očistíme a vhodíme k omáčce, pánev přikryjeme a necháme vařit 5 minut. Poté z pánve vyndáme škeble stranou, neotevřené vyhodíme. Omáčku na pánvi osolíme a opepříme a necháme vařit do zhoustnutí.
- 12 kusů škeblí necháme stranou, ze zbytku vyndáme maso a vmícháme ho do omáčky.
- Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a těstoviny zamícháme do uvařené omáčky, poté vmícháme i 12 nachystaných škeblí.
- Podáváme s dílky citrónu.