Špagety vongole

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 2 špetka
Citrony 1 ks
Olej olivový 24 ml
Petržel - nať 6 g
Rajčata 800 g
Škeble čerstvé 1000 g
Špagety, Makarony 400 g
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpáleném oleji osmahneme chilli a česnek, přidáme nasekanou petrželku, víno a rajčata. Necháme povařit 10 minut do vyvaření vína.
  2. Škeble dobře očistíme a vhodíme k omáčce, pánev přikryjeme a necháme vařit 5 minut. Poté z pánve vyndáme škeble stranou, neotevřené vyhodíme. Omáčku na pánvi osolíme a opepříme a necháme vařit do zhoustnutí.
  3. 12 kusů škeblí necháme stranou, ze zbytku vyndáme maso a vmícháme ho do omáčky.
  4. Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a těstoviny zamícháme do uvařené omáčky, poté vmícháme i 12 nachystaných škeblí.
  5. Podáváme s dílky citrónu.