Hovězí maso na pepři
Ingredience
Cibule |
300 g |
Hovězí maso přední |
750 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý celý |
5 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
120 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na tuku. Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je, za stálého míchání osmahneme, přidáme drcený pepř, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí půl hodiny. Během dušení občas zamícháme a podléváme vodou.
- Nakonec vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, rozmícháme a za občasného promíchání zvolna dusíme maso v omáčce doměkka.