Hovězí maso na pepři

Ingredience


Cibule 300 g
Hovězí maso přední 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý celý 5 g
Sůl 25 g
Tuk 120 g
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na tuku. Do základu přidáme nakrájené maso, osolíme je, za stálého míchání osmahneme, přidáme drcený pepř, mírně podlijeme vodou a dusíme pod poklicí půl hodiny. Během dušení občas zamícháme a podléváme vodou.
  3. Nakonec vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, rozmícháme a za občasného promíchání zvolna dusíme maso v omáčce doměkka.