Houby s fazolkami a zakysanou smetanou

Houby s fazolkami a zakysanou smetanou - obrázek

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Fazolové lusky zelené 300 g
Houby čerstvé 500 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 400 ml
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, nakrájené houby, osmažíme je, osolíme a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
  2. Očištěné a omyté fazolky šikmo nakrájíme na proužky, vsypeme do menšího množství osolené vody a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
  3. Potom fazolky scedíme, přidáme k houbám a přilijeme zakysanou smetanu rozšlehanou s moukou. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme doměkka.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.