Houby s fazolkami a zakysanou smetanou
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Houby čerstvé |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme očištěné, nakrájené houby, osmažíme je, osolíme a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
- Očištěné a omyté fazolky šikmo nakrájíme na proužky, vsypeme do menšího množství osolené vody a pod pokličkou dusíme do poloměkka.
- Potom fazolky scedíme, přidáme k houbám a přilijeme zakysanou smetanu rozšlehanou s moukou. Za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme doměkka.
- Podáváme s vařenými bramborami.