Zapečená fazolová kaše

Ingredience


Cibule 2 ks
Fazole bílé 400 g
Máslo čerstvé 60 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka.
  2. Uvařené fazole prolisujeme s trochou vývaru, osolíme a rozmícháme na kaši.
  3. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku osmahneme na 50 g másla a polovinu směsi vmícháme do fazolové kaše.
  4. Kaši vložíme do zapékací mísy vymazané zbylým máslem, pokryjeme zbylou smaženou cibulí a zapečeme v mírně vyhřáté troubě.