Fazole se slaninovými ruličkami

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 2 stroužek
Fazole bílé 350 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny nabobtnat.
  2. Nasekanou petržel smícháme s utřeným česnekem, špetkou muškátového oříšku a pepřem. Směsí potřeme plátky anglické slaniny, stočíme do závitků a položíme do zapékací mísy. Závitky pokryjeme fazolemi s vodou, ve které byly namočeny a pokrm pečeme pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě doměkka. Fazole musí být ponořené ve vodě, krátce před dopečením odstraníme pokličku.
  3. Nakonec hotový pokrm osolíme a ihned podáváme.