Sýrový nákyp s rýží a šunkou

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 200 g
Sýr Čedar 100 g
Sýr Moravský bochník 45% 100 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou rýži několikrát spaříme, vsypeme do osolené vařící vody a za občasného zamíchání uvaříme doměkka.
  2. Měkkou rýži scedíme a po okapání promícháme s nastrouhaným čedarem a kořením. Střídavě s plátky moravského bochníku a šunky urovnáme rýži do máslem vymaštěné nákypové formy. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
  3. Upečený nákyp necháme asi 10 minut prochladnout ve formě, nakrájíme na porce a podáváme s nahřátým kečupem.