Sýrový nákyp s rýží a šunkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
200 g |
Sýr Čedar |
100 g |
Sýr Moravský bochník 45% |
100 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou rýži několikrát spaříme, vsypeme do osolené vařící vody a za občasného zamíchání uvaříme doměkka.
- Měkkou rýži scedíme a po okapání promícháme s nastrouhaným čedarem a kořením. Střídavě s plátky moravského bochníku a šunky urovnáme rýži do máslem vymaštěné nákypové formy. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut.
- Upečený nákyp necháme asi 10 minut prochladnout ve formě, nakrájíme na porce a podáváme s nahřátým kečupem.