Tykev zapečená s uzeným masem

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Tykev 600 g
Uzené maso vařené 300 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou tykev nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, osolíme a obalíme v hladké mouce a rozšlehaných vejcích.
  2. Připravenou tykev osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi a urovnáme do vymaštěné zapékací mísy střídavě s uzeným masem nakrájeným na kousky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
  3. Pokrm krátce zapečeme v silně vyhřáté troubě.