Tykev zapečená s uzeným masem
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Tykev |
600 g |
Uzené maso vařené |
300 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou tykev nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, osolíme a obalíme v hladké mouce a rozšlehaných vejcích.
- Připravenou tykev osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi a urovnáme do vymaštěné zapékací mísy střídavě s uzeným masem nakrájeným na kousky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- Pokrm krátce zapečeme v silně vyhřáté troubě.