Zvěřinový vývar z kostí

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Kosti srnčí 800 g
Libeček 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 2 ks
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Petržel kořen 1 ks
Polévkové kostky Vitana 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kosti nasekáme na kousky a znovu omyjeme. Spaříme vařící vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, cibuli, koření, libeček, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 2 hodiny.
  2. Potom přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.
  3. Vývar přecedíme, dochutíme masoxem a posypeme nakrájenou pažitkou.