Zvěřinový vývar z kostí
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Kosti srnčí |
800 g |
Libeček |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
2 ks |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel kořen |
1 ks |
Polévkové kostky Vitana |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kosti nasekáme na kousky a znovu omyjeme. Spaříme vařící vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, cibuli, koření, libeček, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 2 hodiny.
- Potom přidáme očištěnou zeleninu a vaříme ještě 20 minut.
- Vývar přecedíme, dochutíme masoxem a posypeme nakrájenou pažitkou.