Jahodové muffiny s bazalkovým creme fraiche

Ingredience


Bazalka 4 ks
Citronová kůra 20 g
Créme fraiche 100 ml
Cukr krupice 20 g
Jahody zahradní 100 g
Listové těsto 400 g
Máslo čerstvé 20 g
Pistácie 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve předehřejeme troubu, horkovzdušnou a elektrickou na 190 °C, plynovou troubu na stupeň 5.
  2. Do malé mísy vlijeme creme fraiche a přidáme dvě třetiny rozsekaných pistácií, půlku citrónové kůry, natrhané bazalkové listy a polovinu cukru. Takto připravenou mísu zatím uložíme někam na stranu.
  3. Vezmeme plátek listového těsta, které položíme a potřeme rozpuštěným máslem a posypeme zbylou třetinou rozsekaných pistácií, to samé udělá se zbylou třetinou krupicového cukru a třetinou citrónové kůry. Na vrch položíme další plátek listového těsta a opět potřeme máslem, posypeme pistácií, cukrem, kůrou a na vrh pokládáme opět plátek listového těsta. Toto opakujeme ještě jednou a ukončíme čtvrtým plátkem těsta.
  4. Těsto nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do formy na muffiny, poté vše potřeme zbylým máslem.
  5. Dáme péct, na 10 minut. Po vyjmutí z trouby, necháme koláčky ve formě do vychladnutí. Vystydlé je opatrně vyjmeme a položíme na talíř. Creme freiche rozdělíme rovnoměrně a na vrh naaranžujeme pár jahod s výhonkem bazalky.