Anýzová vejce
Ingredience
Anýz mletý |
1 špetka |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Omáčka sójová |
100 ml |
Anýz mletý |
1 špetka |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
100 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce na širším konci propíchneme jehlou, vložíme do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Potom je ochladíme studenou vodou, skořápky naklepeme, ale neloupeme.
- Vejce znovu dáme vařit do vody se sójovou omáčkou, olejem a anýzem. Po uvaření je necháme v roztoku vychladnout.
- Před podáváním vejce oloupeme, nakrájíme na dílky, upravíme na talířky a zalijeme zálivkou.
- Příprava zálivky: Sójovou omáčku, anýz, chilli koření a lžičku oleje necháme přejít varem a přecedíme.