Anýzová vejce

Anýzová vejce - obrázek

Ingredience


Anýz mletý 1 špetka
Chilli koření mleté 1 špetka
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Omáčka sójová 100 ml
Anýz mletý 1 špetka
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 100 ml
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce na širším konci propíchneme jehlou, vložíme do horké vody, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Potom je ochladíme studenou vodou, skořápky naklepeme, ale neloupeme.
  2. Vejce znovu dáme vařit do vody se sójovou omáčkou, olejem a anýzem. Po uvaření je necháme v roztoku vychladnout.
  3. Před podáváním vejce oloupeme, nakrájíme na dílky, upravíme na talířky a zalijeme zálivkou.
  4. Příprava zálivky: Sójovou omáčku, anýz, chilli koření a lžičku oleje necháme přejít varem a přecedíme.