Brambory s jablky a vepřovými žebírky

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Cibule 4 ks
Jablka 3 ks
Máslo čerstvé 150 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová žebra 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá žebírka naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle na pánvi po obou stranách. Urovnáme je do vymazaného pekáče.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na zbylém másle na pánvi, prolisujeme sítem a zahustíme vejcem a strouhankou. Cibulovou kaší pokryjeme žebírka v pekáči.
  3. Uvařené, na plátky nakrájené brambory urovnáme do jiného pekáče střídavě s plátky jablek, pokapeme máslem a pečeme, až jablka změknou.
  4. Upečená žebírka upravíme na mísu a obložíme bramborami a jablky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a podáváme.