Brambory s jablky a vepřovými žebírky
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Cibule |
4 ks |
Jablka |
3 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová žebra |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá žebírka naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle na pánvi po obou stranách. Urovnáme je do vymazaného pekáče.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na zbylém másle na pánvi, prolisujeme sítem a zahustíme vejcem a strouhankou. Cibulovou kaší pokryjeme žebírka v pekáči.
- Uvařené, na plátky nakrájené brambory urovnáme do jiného pekáče střídavě s plátky jablek, pokapeme máslem a pečeme, až jablka změknou.
- Upečená žebírka upravíme na mísu a obložíme bramborami a jablky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a podáváme.