Jehněčí kotletky s artyčoky
Ingredience
Artyčoky sterilované |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Ciabatta |
1 ks |
Jehněčí kotlety |
800 g |
Máta |
10 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na větší pánvi rozehřejeme olej, na který dáme osmažit česnek. Když česnek začne prskat přidáme artyčoky, rozmarýn a jehněčí kotletky. Takto kotletky pečeme 1 minutu s každé strany na středním plameni.
- Poté přilijeme víno, osolíme, opepříme a posypeme mátou, vaříme ještě 3 minuty s každé strany.
- Když máme kotletky hotové položíme je na talíř a poklademe artyčoky, nezapomeneme kotletky přelít šťávou z pánve. Podáváme s plátky ciabatty.