Jehněčí kotletky s artyčoky

Ingredience


Artyčoky sterilované 400 g
Česnek 2 stroužek
Ciabatta 1 ks
Jehněčí kotlety 800 g
Máta 10 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na větší pánvi rozehřejeme olej, na který dáme osmažit česnek. Když česnek začne prskat přidáme artyčoky, rozmarýn a jehněčí kotletky. Takto kotletky pečeme 1 minutu s každé strany na středním plameni.
  2. Poté přilijeme víno, osolíme, opepříme a posypeme mátou, vaříme ještě 3 minuty s každé strany.
  3. Když máme kotletky hotové položíme je na talíř a poklademe artyčoky, nezapomeneme kotletky přelít šťávou z pánve. Podáváme s plátky ciabatty.