Hamburger s bylinkami
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice |
1.5 polévková lžíce |
Hovězí maso mleté |
250 g |
Křen |
1 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
3 špetka |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
3 špetka |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
4 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
3 polévková lžíce |
Žemle tuková |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Mleté maso smícháme s vejcem, pažitkou, petrželkou a trochou hořčice. Přidáme sušené oregano a strouhanku. Dochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, sladkou paprikou, osolíme a opepříme. Navlhčíme si ruce a z připravené hmoty vytvarujeme 2 burgery. Poté na pánvi rozehřejeme olej a opékáme burgery z každé strany asi 7 min., aby byly hezky křupavé.
- Hamburger podáváme vždy na lehce opečené žemli, kterou potřeme dipem ze zakysané smetany - smícháme zakysanou smetanu s jednou lžičkou hořčice, stejným množstvím křenu a citronové šťávy, osolíme a opepříme.