Hamburger s bylinkami

Hamburger s bylinkami - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hořčice 1.5 polévková lžíce
Hovězí maso mleté 250 g
Křen 1 kávová lžička
Muškátový oříšek 3 špetka
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 3 špetka
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 3 polévková lžíce
Žemle tuková 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme s vejcem, pažitkou, petrželkou a trochou hořčice. Přidáme sušené oregano a strouhanku. Dochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, sladkou paprikou, osolíme a opepříme. Navlhčíme si ruce a z připravené hmoty vytvarujeme 2 burgery. Poté na pánvi rozehřejeme olej a opékáme burgery z každé strany asi 7 min., aby byly hezky křupavé.
  2. Hamburger podáváme vždy na lehce opečené žemli, kterou potřeme dipem ze zakysané smetany - smícháme zakysanou smetanu s jednou lžičkou hořčice, stejným množstvím křenu a citronové šťávy, osolíme a opepříme.