Kuřecí řízky ve vínové omáčce

Ingredience


Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 50 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 3 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Maso zvolna opečeme na oleji po obou stranách a vyjmeme.
  2. Do výpeku přidáme máslo, víno a 3 lžíce vody. Vše přivedeme k varu, vmícháme smetanu, na plátky nakrájené a na másle osmažené žampiony a šunku. Osolíme, opepříme a krátce podusíme.
  3. Do omáčky vložíme opečené řízky, prohřejeme a podáváme.