Kuřecí řízky ve vínové omáčce
Ingredience
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
50 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a mírně poprášíme moukou. Maso zvolna opečeme na oleji po obou stranách a vyjmeme.
- Do výpeku přidáme máslo, víno a 3 lžíce vody. Vše přivedeme k varu, vmícháme smetanu, na plátky nakrájené a na másle osmažené žampiony a šunku. Osolíme, opepříme a krátce podusíme.
- Do omáčky vložíme opečené řízky, prohřejeme a podáváme.