Krůtí stehna na slanině
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Krůtí stehna |
1000 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Nové koření celé |
2 ks |
Pepř černý celý |
2 ks |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá krůtí stehna rozsekneme na 4 porce, znovu omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.
- Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme ji dozlatova. Vložíme připravená stehna, opečeme je po obou stranách a podlijeme trochou vody. Přidáme koření a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka. Během dušení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme trochou vody.
- Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme přidáme máslo a stehna dopečeme dozlatova.
- Podáváme s vařenými bramborami.