Krůtí stehna na slanině

Krůtí stehna na slanině - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Krůtí stehna 1000 g
Máslo čerstvé 30 g
Nové koření celé 2 ks
Pepř černý celý 2 ks
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá krůtí stehna rozsekneme na 4 porce, znovu omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.
  2. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme ji dozlatova. Vložíme připravená stehna, opečeme je po obou stranách a podlijeme trochou vody. Přidáme koření a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka. Během dušení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme trochou vody.
  3. Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme přidáme máslo a stehna dopečeme dozlatova.
  4. Podáváme s vařenými bramborami.