Krůtí maso na smetaně s hráškem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
300 g |
Krůtí maso |
600 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté krůtí maso naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Porce na másle mírně opečeme po všech stranách, přidáme najemno nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.
- Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou.
- Před koncem dušení přilijeme smetanu, osolíme a nakonec vmícháme okapaný hrášek a jen prohřejeme.
- Podáváme s dušenou rýží.