Krůtí maso na smetaně s hráškem

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 300 g
Krůtí maso 600 g
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté krůtí maso naporcujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Porce na másle mírně opečeme po všech stranách, přidáme najemno nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou.
  2. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou.
  3. Před koncem dušení přilijeme smetanu, osolíme a nakonec vmícháme okapaný hrášek a jen prohřejeme.
  4. Podáváme s dušenou rýží.