Krůtí řízky se sýrem

Ingredience


Kečup 2 polévková lžíce
Krůtí prsa 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 100 ml
Omáčka tatarská 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 40 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme a osolíme.
  2. Připravené řízky obalíme v hladké mouce a ve vejcích rozšlehaných s nastrouhaným sýrem. Maso ihned vkládáme do rozehřátého oleje na pánev a smažíme po obou stranách dorůžova.
  3. Usmažené řízky upravíme na talíře, mírně potřeme kečupem a pokapeme tatarskou omáčkou.