Krůtí řízky se sýrem
Ingredience
Kečup |
2 polévková lžíce |
Krůtí prsa |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
100 ml |
Omáčka tatarská |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá krůtí prsa nakrájíme na řízky, po okrajích nařízneme a osolíme.
- Připravené řízky obalíme v hladké mouce a ve vejcích rozšlehaných s nastrouhaným sýrem. Maso ihned vkládáme do rozehřátého oleje na pánev a smažíme po obou stranách dorůžova.
- Usmažené řízky upravíme na talíře, mírně potřeme kečupem a pokapeme tatarskou omáčkou.