Kachna pečená na zázvoru
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kachna mražená |
1500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou a omytou kachnu potřeme česnekem utřeným se solí, mletým zázvorem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez pokličky.
- Chvíli před koncem pečení kůži na prsou a stehnech několikrát propíchneme, aby sádlo lépe vyteklo. Sádlo potom sebereme, připalovalo by se.
- Měkkou kachnu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a provaříme.
- Kachnu naporcujeme, vložíme do pekáče a prohřejeme.