Kachna pečená na zázvoru

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kachna mražená 1500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 0.5 l
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou kachnu potřeme česnekem utřeným se solí, mletým zázvorem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez pokličky.
  2. Chvíli před koncem pečení kůži na prsou a stehnech několikrát propíchneme, aby sádlo lépe vyteklo. Sádlo potom sebereme, připalovalo by se.
  3. Měkkou kachnu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a provaříme.
  4. Kachnu naporcujeme, vložíme do pekáče a prohřejeme.