Rybí polévka s avokádem
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Česnek |
6 stroužek |
Chilli omáčka |
1 kávová lžička |
Cibule |
2 ks |
Jíška instantní |
1 polévková lžíce |
Limetka |
2 ks |
Olej rostlinný |
100 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
2 ks |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska mražená |
400 g |
Vývar rybí |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a očištěné, na nudličky nakrájené papriky smažíme na oleji asi 5 minut. Zalijeme rybím vývarem a povaříme dalších 5 minut.
- Potom přidáme očištěnou, nakrájenou tresku a limetkovou šťávu. Povaříme asi 3 minuty, zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Polévku dochutíme pepřem a solí a rozdělíme do talířů.
- Každou porci ozdobíme plátky oloupaného avokáda, dílkem omyté limetky a okořeníme kapkou chilli omáčky.