Kuřecí stehýnka s vinnou omáčkou
Ingredience
Hroznové víno |
150 g |
Kuřecí stehna |
4 ks |
Martell cognac |
50 ml |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Šalotka |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
400 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná a omytá kuřecí stehna krátce opečeme na másle, přidáme očištěné šalotky a krátce osmahneme.
- Potom přilijeme koňak, zapálíme jej a hořící rozlijeme po stehýnkách. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, přilijeme víno, osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 30 minut.
- Měkké maso vyjmeme, přilijeme smetanu a vše vaříme do zhoustnutí.
- Na talíře upravíme maso a hroznové víno, přelijeme omáčkou a podáváme.
- Vhodnou přílohou jsou těstoviny.