Kuřecí stehýnka s vinnou omáčkou

Ingredience


Hroznové víno 150 g
Kuřecí stehna 4 ks
Martell cognac 50 ml
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Šalotka 4 ks
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 400 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná a omytá kuřecí stehna krátce opečeme na másle, přidáme očištěné šalotky a krátce osmahneme.
  2. Potom přilijeme koňak, zapálíme jej a hořící rozlijeme po stehýnkách. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, přilijeme víno, osolíme, opepříme a zvolna dusíme asi 30 minut.
  3. Měkké maso vyjmeme, přilijeme smetanu a vše vaříme do zhoustnutí.
  4. Na talíře upravíme maso a hroznové víno, přelijeme omáčkou a podáváme.
  5. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.