Bažant dušený na bílém víně
Ingredience
Bažant obecný |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
100 g |
Víno bílé |
100 ml |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme omyté, na kostičky nakrájené vepřové maso a očištěného, osoleného bažanta. Opečeme po všech stranách, přelijeme brandy a krátce povaříme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
- Během dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
- Měkkého bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře.
- Do šťávy přilijeme víno, krátce ji povaříme a když mírně zhoustne, podlijeme jí porce bažanta.