Bažant dušený na bílém víně

Ingredience


Bažant obecný 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 100 g
Víno bílé 100 ml
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme omyté, na kostičky nakrájené vepřové maso a očištěného, osoleného bažanta. Opečeme po všech stranách, přelijeme brandy a krátce povaříme. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
  2. Během dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
  3. Měkkého bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře.
  4. Do šťávy přilijeme víno, krátce ji povaříme a když mírně zhoustne, podlijeme jí porce bažanta.