Bažant na smetaně

Ingredience


Bažant obecný 1 ks
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného bažanta omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Do vnitřku bažanta vložíme kousek másla.
  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj bažanta prsíčky dolů. Přidáme oloupanou, na poloviny rozkrojenou cibuli, maso potřeme rozehřátým máslem a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
  3. Potom bažanta obrátíme, podlijeme smetanou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka.
  4. Cibuli vyjmeme a do šťávy vmícháme citronovou šťávu.