Bažant na smetaně
Ingredience
Bažant obecný |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného bažanta omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Do vnitřku bažanta vložíme kousek másla.
- V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj bažanta prsíčky dolů. Přidáme oloupanou, na poloviny rozkrojenou cibuli, maso potřeme rozehřátým máslem a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Potom bažanta obrátíme, podlijeme smetanou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka.
- Cibuli vyjmeme a do šťávy vmícháme citronovou šťávu.