Roštěnky na slanině s česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme na kostičkách rozškvařené slaniny a vyjmeme.
- Na slaninu vsypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kmín a vše osmahneme. Vložíme zpět roštěnky, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
- Potom roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme hladkou moukou, osmažíme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, přivedeme k varu, vložíme roštěnky a dusíme je doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme trochou vody.