Segedínské hovězí závitky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
100 g |
Voda pitná |
0.5 l |
Zakysaná smetana |
250 ml |
Zelí kysané |
400 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Maso poklademe omytým, nadrobno nakrájeným vepřovým bůčkem smíchaným s částí mleté papriky, plátky stočíme do závitků a upevníme jehlami.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Maso shrneme ke kraji kastrolu a olej v kastrolu poprášíme mletou paprikou. Necháme jen zpěnit, zalijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.
- Po chvíli přidáme překrájené kysané zelí, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
- Před koncem dušení maso podlijeme smetanou rozkvedlanou s moukou.