Segedínské hovězí závitky

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 100 g
Voda pitná 0.5 l
Zakysaná smetana 250 ml
Zelí kysané 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Maso poklademe omytým, nadrobno nakrájeným vepřovým bůčkem smíchaným s částí mleté papriky, plátky stočíme do závitků a upevníme jehlami.
  2. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme závitky a rychle je opečeme po všech stranách. Maso shrneme ke kraji kastrolu a olej v kastrolu poprášíme mletou paprikou. Necháme jen zpěnit, zalijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dusíme.
  3. Po chvíli přidáme překrájené kysané zelí, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
  4. Před koncem dušení maso podlijeme smetanou rozkvedlanou s moukou.