Omáčka Supréme
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Za stálého míchání přivedeme k varu.
- Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni hodinu a půl.
- Pánev odstavíme a do horké omáčky vmícháme máslo a smetanu.