Pařížská omáčka
Ingredience
Houby čerstvé |
100 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájené houby a krátce orestujeme.
- Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu.
- Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni hodinu a půl.
- Pánev odstavíme a do horké omáčky vmícháme lžíci másla.